Haus Energy - ISH FRANKFURT 2017

ISH FRANKFURT 2017

CONFERINTE DAIKIN
Martie 14, 2017

Cu o suprafata de peste 250 000 mp, cea mai mare expozitie din domeniul instalatiilor din Europa si-a deschis azi portile pentru a prezenta cele mai noi tehnologii. Traditia expozitiei este ca, succesiv, ea sa fie gazduita intr-un an in Frankfurt, anul urmator la Milano-Italia,apoi din nou la Frankfurt, etc. Comparativ cu expozitiile organizate in Romania,primele 3 zile sunt dedicate profesionistilor,numai ultima zi,a patra fiind deschisa oricui. Sa nu credeti ca este o masura restrictiva pentru cineva,este doar o modalitate de a controla aglomeratia pentru a nu fi prea mare.

Cu toate acestea, numarul de vizitatori din prima zi a fost impresionant,nu numai din Germania ci mai ales din toata Europa si Asia. Trendul general al expozitiei si al produselor expozantilor este o eficienta mai mare pentru sistemele de incalzire,deci o clasa de eficienta mai ridicata pentru sistemele expuse,obtinandu-se astfel nu numai un consum mai redus de combustibili fosili dar si o scadere substantiala a emisiilor de CO2,responsabile pentru incalzirea globala care devine din ce in ce mai evidenta. Daca pana in urma cu 2 ani nici un produs din domeniul incalzirii si ventilatiei nu avea nici o eticheta de eficienta energetica,acum, clasa "A" este deja minima,provocarea fiind de a atinge clasa "A++" sau chiar "A+++".

Ca in fiecare an, grupul DAIKIN, lider mondial in domeniul sistemelor care folosesc agenti frigorifici,a venit nu numai cu noutati de produse,dar si cu tehnologii inovatoare. Daca anul trecut era prezentata la Milano prima gama de aparate de aer conditionat rezidentiale care utilizau noul tip de freon R 32,care are are un impact de 3 ori mai mic asupra mediului decat cel mai utilzat freon ecologic din acest moment R 410A ,azi la Frankfurt a fost prezentata noua gama de pompe de caldura aer-apa ROTEX HPSU Compact care va folosi acelasi tip de freon, imbunatatind nu numai caracteristicile tehnice dar crescand si clasa energetica la "A+++". Important de mentionat, grupul DAIKIN este un pionier in aplicare normei Europene care va deveni obligatorie din 2025 pentru toti producatorii de aparate de aer conditionat si pompe de caldura,prin largirea gamei sale de produse care asigura o eficienta mai ridicata,dar respecta cerintele impuse pentru protectia mediului cu aproape 10 ani mai repede. Livrarile pentru aceste pompe de caldura este estimata la sfarsitul anului 2017, inlocuind gama actuala de pompe de caldura ROTEX HPSU Compact, care si-a demonstrat eficienta si fiabilitatea in ultimii 4 ani de cand o instalam in Romania.